Velux Ovenlysvindue

Få lys, luft, ventilation og et godt indeklima med et Velux Ovenlysvindue

Ovenlysvinduer og tagvinduer er vinduer, som er bygget ind i taget. Forskellen på ovenlysvinduer og tagvinduer er, at ovenlysvinduer monteres på et fladt tag, mens tagvinduer monteres på et skråt tag.

Ovenlys- og tagvinduer har samme formål – at tilføre lys og luft til rum, der ligger i skygge, under taget eller er uden vinduer. I daglig tale omtales begge typer af vinduer oftest som ovenlysvinduer. I den følgende tekst anvender vi derfor betegnelsen ovenlysvinduer for både ovenlys- og tagvinduer.

VTS Tømrer/Snedker har stor erfaring med at rådgive om og montere ovenlysvinduer, der matcher dine behov, ønsker og drømme samt din bolig og tagkonstruktionen i denne. Ved dialog og rådgivning om valg og montering af Velux ovenlysvindue, vil vi naturligvis vejlede dig om, hvilken type vindue (ovenlys- eller tagvindue), der vil være den bedste løsning.

Velux Ovenlysvindue

Ovenlysvinduer omtales stort set altid som ”Velux Ovenlysvinduer”. Og med god grund. Velux er er et udbredt og utrolig godt produkt. Kvaliteten er i top og funktionaliteten ”spiller”, fordi Velux hele tiden gør sig umage for at teste og forbedre deres produkter.

Vi har monteret Velux ovenlysvinduer i mange år og i mange forskellige hjem. Vi har derfor løbende fulgt med i udviklingen af Velux ovenlysvinduer og oplevet, hvorledes produktet løbende er blevet bedre og mere avanceret år for år. Vi kan derfor til fulde stå inde for Velux ovenlysvinduer.

Det findes imidlertid også andre ovenlysvinduer på markedet, som er gode.

Vi oplever til tider, at kunder henvender sig til os, fordi de selv har købt ovenlysvinduer, som de ønsker hjælp til at montere. Det kan være både Velux ovenlysvinduer og andre mærker. Vi hjælper naturligvis med at montere dit ovenlysvindue uanset mærke.

Valg af Velux ovenlysvinduer

Et Velux ovenlysvindue tilfører lys og luft til din bolig. Afhængigt af dit behov og dine ønsker samt din boligs udformning er der forskellige muligheder for valg af Velux ovenlysvinduer.

Vi starter altid et samarbejde om montering af Velux ovenlysvinduer med dialog. Henvender du dig til os med ønsket om at få monteret Velux ovenlysvinduer, vil vi indledningsvis bl.a. afklare og drøfte nedenstående:

 • Hvilken type af hus bor du i, og hvad er mulighederne for montering af velux ovenlysvindue?
  • Etplanshuse er f.eks. ofte mørke på grund af dybe tagudhæng, små sprossede vinduer, dybe rum eller rum med lav loftshøjde. Dette kan afhjælpes ved at montere Velux ovenlysvinduer i taget.
  • Halvandetplanshuse har ofte en mørk tagetage, som med fordel kan oplyses ved at montere Velux ovenlysvinduer i gavlene.
  • Har du loft til kip i din bolig, med eller uden synlige spær, er det nemt at etablere Velux ovenlysvinduer i taget for mere lys og luft.
  • Er der tale om nybyg, er det oplagt at indtænke monteringen af Velux ovenlysvinduer fra starten for at opnå lys, luft og et sundt indeklima.
 • Hvilke/hvilket rum ønsker du at oplyse med et Velux ovenlysvinduer?
  • I en del etplanshuse er husets badeværelse ofte placeret i midten af huset og derfor uden vinduer. Dette medfører ofte, at det er svært at holde badeværelset fri for fugt. Ved at montere et Velux ovenlysvindue kan dette problem afhjælpes samtidigt med, at badeværelset bliver mere lyst og indbydende at opholde sig i.
 • Hvad ønsker du at opnå ved at etablere et Velux ovenlysvindue?
  • Større lysindfald? Bedre ventilation? Mindre fugt? Fornemmelsen af rum og plads? Fornemmelsen af at være udenfor? I kontakt med himlen eller naturen?
 • Hvad er dine forventninger til prisen?
Er det nødvendigt at skifte tag ved etablering af et Velux ovenlysvindue?

Mange af vores kunder spørger os, om det er nødvendigt at skifte tag ved etablering af et Velux ovenlysvindue. Det korte svar er ”nej”.

Etablering af Velux ovenlysvinduer er derfor en økonomisk og praktisk overskuelig opgave.

Afhængigt af den valgte løsning og antallet af Velux ovenlysvinduer er udgiften hertil ofte overkommelig. Husk, at du kan trække udgifter til montering af Velux ovenlysvinduer fra i skat. I alt kan du få fradrag for udgifter til håndværksydelser på op til 12.500kr. pr. person pr. år.

Montering af Velux ovenlysvinduer er også ofte en overskuelig praktisk opgave. Velux ovenlysvinduer kan monteres hurtigt og kræver sjældent et stillads, hvilket også er med til at holde udgifterne nede.

Vidste du at….

 • Et Velux ovenlysvindue er ikke alene en praktisk installation, men også en del af dit hus’ udtryk. Jo mere stejl rejsningen på dit tag er, des mere synligt vil ovenlysvinduet være. Derfor er det vigtigt, at du vælger vinduer, som passer til dit hus’ udtryk. Det kan vi naturligvis hjælpe med.
 • Velux ovenlysvinduer fås med forskellige lukkemekanismer, der hver især understøtter forskellige behov.
 • Normalt kræves der ikke en byggetilladelse for at montere Velux ovenlysvinduer. Det er dog altid en god idé at undersøge, om der er bestemmelser i den gældende lokalplan eller lyste servitutter på dit hus, som gør sig gældende.
 • Du kan trække monteringen af et nyt Velux ovenlysvindue fra i skat. Håndværksydelser op til 12.500 kr. pr. person pr. år er fradragsberettigede.

Kontakt VTS Tømrer/Snedker, hvis du vil have seriøs rådgivning om valg af et nyt Velux ovenlysvindue samt sikker, professionel montering. Vi ved, hvad vi laver! –